Scanomed - Nukleráis medicina központok

ScanoMed Debrecen

Az ország vezető nukleáris medicina központja

A ScanoMed Debrecen a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum szívében helyezkedik el. Hazánk legnagyobb nukleáris medicina laboratóriumában egyedülállóan integráltan találhatók meg a hagyományos izotópdiagnosztikai technikák és a legújabb diagnosztikai vívmányok: a PET-CT, a SPECT-CT és az izotópterápiás lehetőségek.

A ScanoMed Debrecen 2009-ben átadott modern, tágas elegánsan berendezett új 2000 m2-es épületkomplexumában több mint 30 izotópdiagnosztikai vizsgálattípus érhető el, melynek köszönhetően csaknem valamennyi szervünk működésének feltérképezésére lehetőség nyílik. A vizsgáló berendezések, kamerák magas színvonalú minőségét, megbízhatóságát a ScanoMed gammakamera gyártásban nemzetközi élvonalban járó hazai anyacége, a MEDISO kft. biztosítja.
Diagnosztikai vizsgálatokat jelenleg nyolc kamerával végeznek.

A ScanoMed Debrecen eszközparkja:

  • 1 db 16 szeletes PET-SPECT-CT készülék: MEDISO AnyScan (próbaüzem)
  • 1 db 64 szeletes PET-CT készülék: Philips Gemini TF
  • 1 db 16 szeletes MEDISO AnyScan SPECT-CT
  • 2 db planáris gamma-kamera:
 - MEDISO Nucline AP, tüdő és vese vizsgálatok céljára
 - MEDISO Nucline TH, pajzsmirigy vizsgálatokra
  • 1 db négyfejes SPECT: MEDISO X-Ring/4R, agy- és szemvizsgálatok elvégzésére
  • 2 db kétfejes SPECT:
 - MEDISO Cardio-C és
 - MEDISO Cardio-Desk, szív vizsgálatok céljára

A vizsgálatok biztonságát és dinamizmusát, kiemelkedő szaktudású szakembergárda, a képalkotó diplomás kollégák és izotópasszisztenseik felelősségteljes, odaadó munkája biztosítja. A ScanoMed Debrecen gyakorlott, nagy tapasztalattal és szakmai tudásanyaggal rendelkező orvosai nem csak garanciát jelentenek a megbízható adekvát értékeléshez, de mindig készségesen állnak a betegek esetlegesen felmerülő kérdéseinek megválaszolására is.

A ScanoMed Debrecen a betegellátás és diagnosztika mellett a hazai nukleáris medicina szakorvos képzés bölcsője is. Képzési programjai során a fiatal, hazai és határon túli magyar kutatók számára ösztöndíj lehetőséget és szakmai támogatást is biztosít. Szakmai programjai során számos országos és egyetemi intézettel, klinikával, kórházzal, hazai- és nemzetközi gyógyszerkutató cégekkel együttműködve klinikai kutatási vizsgálatokban és humán fázisú gyógyszervizsgálatokban is részt vesz.

 

Elérhetőség

ScanoMed Debrecen

4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.

Telefon: +36 52 526030

Fax: +36 52 526032

Email: debrecen@scanomed.hu

 

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés