Scanomed - Nukleráis medicina központok

A ScanoMed Kft. mindkét központjában a megfelelő óvintézkedések betartásával a PET-CT vizsgálatok továbbra is zavartalanul folynak.

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában ismét fogadjuk betegeinket általános izotóp és hibrid képalkotó vizsgálatokra.

Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, továbbá számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére:


 • Kérjük, az előjegyzett vizsgálati időpontokra ne korábban, hanem pontosan érkezzenek, és a vizsgálat után minél hamarabb hagyják el az egészségügyi intézményt.
 • Az inaktív várókban csak azok tartózkodhatnak, akiknek az időpontja 15-20 percen belüli, továbbá a betegszállítóval érkezők.
 • Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! A vizsgálatra érkező betegek – és csak azok – mellett, akik mozgásában, vagy egyéb okból indokoltan segítségre szorulnak, a vizsgálat időtartamára és a váróban tartózkodásra 1 fő kísérő lehet jelen. A további hozzátartozókat megkérjük, hogy a Klinikák területén kívül várakozzanak.
 • A betegvárókban biztosítjuk a várótermi zsúfoltság elkerülését, kérjük, a várakozás során a betegek minél távolabb próbáljanak egymástól elhelyezkedni.
 • A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező.
 • A maszk viselése kötelező a Klinika területén (és a vizsgálatok során is), így intézetünkben is.
 • A vizsgálat előtt testhőmérséklet-mérés történik, illetve tünetek alapján tájékozódunk potenciális fertőzöttségéről. Ha kollégánk fertőzésre gyanúsnak ítéli, a vizsgálat előtt koronavírus szűrővizsgálat eredményét kérheti Öntől.
 • Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását.
 • Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége, valamint a személyes vizsgálati időpontkérés továbbra is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk az Ön által megadott címre.


Az előjegyzett vizsgálatokon kívül kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel, orvosi konzultáció igényével keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen fogalmazzák meg: info@scanomed.hu


Köszönjük megértését és együttműködését!

2020.05.07.

ScanoMed Debrecen

Az ország vezető nukleáris medicina központja

A ScanoMed Debrecen a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum szívében helyezkedik el. Hazánk legnagyobb nukleáris medicina laboratóriumában egyedülállóan integráltan találhatók meg a hagyományos izotópdiagnosztikai technikák és a legújabb diagnosztikai vívmányok: a PET-CT, a SPECT-CT és az izotópterápiás lehetőségek.

A ScanoMed Debrecen 2009-ben átadott modern, tágas elegánsan berendezett új 2000 m2-es épületkomplexumában több mint 30 izotópdiagnosztikai vizsgálattípus érhető el, melynek köszönhetően csaknem valamennyi szervünk működésének feltérképezésére lehetőség nyílik. A vizsgáló berendezések, kamerák magas színvonalú minőségét, megbízhatóságát a ScanoMed gammakamera gyártásban nemzetközi élvonalban járó hazai anyacége, a MEDISO kft. biztosítja.
Diagnosztikai vizsgálatokat jelenleg nyolc kamerával végeznek.

A ScanoMed Debrecen eszközparkja:

 • 1 db 16 szeletes PET-SPECT-CT készülék: MEDISO AnyScan (próbaüzem)
 • 1 db 64 szeletes PET-CT készülék: Philips Gemini TF
 • 1 db 16 szeletes MEDISO AnyScan SPECT-CT
 • 2 db planáris gamma-kamera:
 - MEDISO Nucline AP, tüdő és vese vizsgálatok céljára
 - MEDISO Nucline TH, pajzsmirigy vizsgálatokra
 • 1 db négyfejes SPECT: MEDISO X-Ring/4R, agy- és szemvizsgálatok elvégzésére
 • 2 db kétfejes SPECT:
 - MEDISO Cardio-C és
 - MEDISO Cardio-Desk, szív vizsgálatok céljára

A vizsgálatok biztonságát és dinamizmusát, kiemelkedő szaktudású szakembergárda, a képalkotó diplomás kollégák és izotópasszisztenseik felelősségteljes, odaadó munkája biztosítja. A ScanoMed Debrecen gyakorlott, nagy tapasztalattal és szakmai tudásanyaggal rendelkező orvosai nem csak garanciát jelentenek a megbízható adekvát értékeléshez, de mindig készségesen állnak a betegek esetlegesen felmerülő kérdéseinek megválaszolására is.

A ScanoMed Debrecen a betegellátás és diagnosztika mellett a hazai nukleáris medicina szakorvos képzés bölcsője is. Képzési programjai során a fiatal, hazai és határon túli magyar kutatók számára ösztöndíj lehetőséget és szakmai támogatást is biztosít. Szakmai programjai során számos országos és egyetemi intézettel, klinikával, kórházzal, hazai- és nemzetközi gyógyszerkutató cégekkel együttműködve klinikai kutatási vizsgálatokban és humán fázisú gyógyszervizsgálatokban is részt vesz.

 

Elérhetőség

ScanoMed Debrecen

4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98.

Telefon: +36 52 526030

Fax: +36 52 526032

Email: debrecen@scanomed.hu

 

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés