Scanomed - Nukleráis medicina központok

Aktuális Hírek

A leghasznosabb tudnivalók a laktulóz vizsgálatról

Bár a laktóz- és laktulózvizsgálat nagyon hasonlóan hangzik, emellett mindkettő hidrogén-kilégzési teszttel történik, igazából eltérő betegségeket diagnosztizálhatunk a segítségük által.

Bővebben...

Minden fontos tudnivaló a vashiányról és kezeléséről

A vas a szervezetünk működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális elem, melyet szervezetünk csak kis mennyiségben képes előállítani. A vas a vörösvértestben található fehérje, a hemoglobin alkotórésze.

Bővebben...

Hogyan mérjük a stressz szintet és mit tegyünk a csökkentése érdekében?

A fokozott stressz jelenti nagpjaink egyik legnagyobb egészségügyi kockázatát, ezért is tekintik korunk egyik népbetegségének. Körömrágás, alvászavarok, álmatlanság, emésztési zavarok, koncentrációs nehézségek, szorongás...

Bővebben...

A leggyakoribb allergia típusok és azok felismerése, kezelése

Az allergia kiváltó oka a szervezet téves immunválasza. Azokat az anyagokat, melyek allergiás reakciókat okoznak, allergéneknek nevezzük. Szervezetünk ilyenkor olyan anyag ellen védekezik, mely a szervezetre ártalmatlan és egészséges emberekben semmilyen tünetet nem okoz.

Bővebben...

Minden fontos tudnivaló az Egészség Világnapjáról

Az egészség az egyik legnagyobb kincsünk, tudjuk a közmondásból. Április 7., az Egészség Világnapja, egyike a WHO által létrehozott egészségügyi világnapoknak, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet egészségünk megőrzésének fontosságára.

Bővebben...

Több stressz éri mostanában? Ezek a légzőgyakorlatok sokat segíthetnek

Stresszes állapotban igencsak gyakori, hogy levegő után kapkodunk, szaporán lélegzünk. A stressz egyik kelletlen mellékhatása ugyanis a levegőkapkodás. Ilyenkor gyorsabban verhet a szívünk és légzésünk is pánikszerűen felgyorsulhat, bekövetkezhet akár légszomj is.

Bővebben...

Milyen az egészséges kenyér?

Hazánkban sokak étrendjében nagy szerepe van a kenyérfogyasztásnak, hiszen a magyar lakosság körülbelül 2-3 szelet kenyeret fogyaszt napi rendszerességgel. Ahhoz azonban, hogy ez ne okozzon egészségügyi kockázatot, fontos a megfelelő kenyérfajták megválasztása.

Bővebben...

A tavasz nagy kérdése. Nátha vagy allergia?

A kaparó torok, tüsszögés vagy orrfolyás gyakran náthára utalhatnak, ám nem biztos, hogy megfázásról van szó. Kora tavasszal ugyanis a levegőben található pollenek már allergiás reakciókat is válthatnak ki.

Bővebben...

Rendszeres testmozgás a covid megelőzésére. Minden, amit a témában tudni érdemes

A koronavírus-járvány már lassan több mint két éve változtatta meg mindennapjainkat. Kihatással van a munkánkra, a közösségi életünkre és a sportos életmódot folytatókat is hátrányosan érintette. Nem vitatott tény, hogy a sport és az egészség szorosan összefügg egymással.

Bővebben...

Amikre nem is gondolnánk: a hízás meglepő okai

Az új év kezdetével sokan kezdenek kitartó diétába, ami akár egész tavaszig is eltarthat. Előfordulhat azonban, hogy hiába égetünk el legalább annyi kalóriát, mint amennyit megeszünk, mégsem látjuk a várt hatást. Bizony több nem várt tényező is lehet, ami a fogyókúránk útjában állhat.

Bővebben...

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés