Scanomed - Nukleráis medicina központok

Aktuális Hírek

A passzív dohányzás és annak káros hatásai

Vajon milyen hatása van a dohányzásnak azokra, akik nem gyújtanak rá, de belélegzik a füstöt? Ők a passzív dohányosok, akik együtt élnek vagy dolgoznak, mindennapjaik során érintkeznek a dohányosokkal.

Bővebben...

A csontritkulás kialakulásának okai és megelőzése természetesen

A csontritkulás nagyon sok embert érint, főleg az életkor előre haladtával. A csontritkulás, más néven oszteoporózis során a csontok meggyengülnek, ami miatt korábban még könnyen elviselt terhelések hatására is eltörhetnek.

Bővebben...

Miért eszünk akkor is, ha nem vagyunk éhesek és mit tegyünk ez ellen?

Időnként érezhetünk olyat, hogy ennünk kell, pedig valójában nem is vagyunk éhesek. Előfordulhat olyan, hogy csak megkívánunk egy bizonyos ételt, vagy egyszerűen csak úgy érezzük, hogy valami ennivalóra van szükségünk. 

Bővebben...

A hasi elhízás veszélyei és javaslatok a hasi zsír eltüntetésére

A fenék, csípő, combok és has mind olyan területek, ahol nemcsak zavaróak a zsírpárnák, de az egészségünket is meglehetősen veszélyeztethetik. A hasi zsír (vagy "zsigeri zsír") a hasi részen gyűlik fel és kinyomja a hasat.

Bővebben...

Csodálatos méz és felhasználási módjai

A méz az ősidők óta az emberi táplálkozás része, mára mint igazi gyógyterméket használjuk. A méz közel 70 féle gyógy- és fiziológiai hatással bír, valódi gyógyhatású élelmiszer, hiszen a benne rejlő rengeteg értékes anyag rendkívül jó hatással van az egészségre.

Bővebben...

Minden fontos tudnivaló a BMI indexről

A WHO szerint a bolygó népének fele ma nem a veszélyes fertőzésektől hal meg, mint a múltban. Az ember fő ellenségei a gyorsételek, a túlfőzés, a stressz, az ülő munka, az elhízás és a mozgás hiánya. Napjainkban az elhízás népbetegségeknek számít.

Bővebben...

Miből készüljön a karácsonyi sütemény? A vaj és a margarin hatásai az egészségre

Mióta létezik a margarin, sokan vitatkoznak azon, hogy melyik az egészségesebb a margarin, vagy a vaj? Időről időre egyre gyakrabban lehet hallani arról, hogy a margarint nem sok választja el a műanyagtól, mivel kémiai szempontból hasonló szerkezetű molekulaláncokból áll.

Bővebben...

A csillagánizs jótékony hatásai egészségünkre

A csillagánizs egy nagyon karakteres fűszer, értékes gyógynövény. Kellemes, a Magyarországon ismertebb ánizshoz hasonló aromájú, de annál erősebb illatú, édeskés ízű, Dél-Kínában őshonos fűszernövény.

Bővebben...

Stressz – koronavírus – romló alvásminőség a pandémia idején

A magyar emberek kétharmada vallja magát stresszesnek és 38%-uk nincs megelégedve alvásának minőségével – derült ki az Ipsos és a Huawei Technologies 10 országban végzett, nemzetközi kutatásából. Az érték kiugróan magas, Európában mi alszunk a legrosszabbul.

Bővebben...

A vércukorszint jelentősége, fajtái és mérése

Mikor mondjuk, hogy a jó és mikor, hogy rossz a vércukorszint? Miért vészélyes, ha nem megfelelő a cukorszint? És mi is pontosan a cukorbetegség? Alábbi bejegyzésünkben ezekre keressük a részletes válaszokat.

Bővebben...

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés