Scanomed - Nukleráis medicina központok

A ScanoMed Kft. mindkét központjában a megfelelő óvintézkedések betartásával a PET-CT vizsgálatok továbbra is zavartalanul folynak.

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában ismét fogadjuk betegeinket általános izotóp és hibrid képalkotó vizsgálatokra.

Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, továbbá számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére:


 • Kérjük, az előjegyzett vizsgálati időpontokra ne korábban, hanem pontosan érkezzenek, és a vizsgálat után minél hamarabb hagyják el az egészségügyi intézményt.
 • Az inaktív várókban csak azok tartózkodhatnak, akiknek az időpontja 15-20 percen belüli, továbbá a betegszállítóval érkezők.
 • Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! A vizsgálatra érkező betegek – és csak azok – mellett, akik mozgásában, vagy egyéb okból indokoltan segítségre szorulnak, a vizsgálat időtartamára és a váróban tartózkodásra 1 fő kísérő lehet jelen. A további hozzátartozókat megkérjük, hogy a Klinikák területén kívül várakozzanak.
 • A betegvárókban biztosítjuk a várótermi zsúfoltság elkerülését, kérjük, a várakozás során a betegek minél távolabb próbáljanak egymástól elhelyezkedni.
 • A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező.
 • A maszk viselése kötelező a Klinika területén (és a vizsgálatok során is), így intézetünkben is.
 • A vizsgálat előtt testhőmérséklet-mérés történik, illetve tünetek alapján tájékozódunk potenciális fertőzöttségéről. Ha kollégánk fertőzésre gyanúsnak ítéli, a vizsgálat előtt koronavírus szűrővizsgálat eredményét kérheti Öntől.
 • Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását.
 • Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége, valamint a személyes vizsgálati időpontkérés továbbra is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk az Ön által megadott címre.


Az előjegyzett vizsgálatokon kívül kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel, orvosi konzultáció igényével keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen fogalmazzák meg: info@scanomed.hu


Köszönjük megértését és együttműködését!

2020.05.07.

Limfóma

A limfóma a fertőzések elleni védekezésért felelős immunrendszer sejtjeit érintő rosszindulatú tumoros folyamat, mely a nem megfelelően működő fehérvérsejtek ellenőrizetlen növekedésével, osztódásával jár. A betegség elsősorban nyirokcsomókban, lépben és a csontvelőben lehet jelen, de kialakulhat egyéb szervekben, illetve terjedhet más szövetekre egyaránt. A limfómák két fő csoportja a Hodgkin-kór és az összefoglaló néven nem-Hodgkin (non-Hodgkin limfóma) kóros betegségcsoport. A betegség típusát általában nyirokcsomó eltávolításával, illetve szövettani mintavétellel állapítják meg. Az optimális kezelési stratégiát a betegség típusa mellett a folyamat kiterjedése, stádiuma határozza meg. A Hodgkin-limfóma napjainkban az egyik legsikeresebben gyógyítható daganat. A nem-Hodgkin kóros csoportban számos eltérő altípust különíthetünk el, melyek közül több eredményesen gyógyítható, míg mások hosszú időre tünet- és panaszmentessé tehetők.

 

Az FDG PET-CT szerepe a limfómák diagnosztikájában

 • Elsősorban agresszív limfómák diagnosztikájában terjedt el a használata.
 • A kezelés megkezdése előtt a betegség kiterjedésének megítélésére, nyirokcsomók, szervek, szövetek érintettségének kimutatására, a betegség stádium-besorolásában.
 • Szövettani mintavételhez optimális nyirokcsomó kiválasztásában.
 • Röviddel a kezelés megkezdését követően a korai terápiás válasz megítélésében.
 • A terápiát követően a kezelés eredményességének felmérésében, maradvány eltérések karakterizálásában (aktív tumorszövet ill. hegszövet elkülönítésében).
 • Kiújulás kimutatásában.

 

DIAGNOSZTIKAI ELJÁRÁSOK:

FDG PET-CT

diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés