Scanomed - Nukleráis medicina központok

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 
A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 
Köszönjük megértését és együttműködését!

 
2020.03.17.

Személyes történetek

1

1 eset cover kep
A kép illusztráció
Tumor, áttét és stádium meghatározás egyetlen vizsgálattal

Nyirokcsomó duzzanat kapcsán a mellrákot, az áttéteket és a betegség stádiumát is sikeresen határoztuk meg PET-CT vizsgálattal, melynek köszönhetően az orvos azonnal megkezdhette a beteg kezelését.

Teljes cikk

2

2 eset cover kep
A kép illusztráció
Sikeres terápiaváltás PET-CT vizsgálat után

Nehezen felismerhető pajzsmirigy tumor felfedezése PET-CT vizsgálattal, vastagbél tumoros, tűdőátttes betegnél. A vizsgálati eredményeknek köszönhetően kezelésváltás történt, aminek hatására a tüdőáttétek is visszafejlődtek.

Teljes cikk

3

3 eset cover kep
A kép illusztráció
Sikeres primer tumor kutatás áttétes rákban

Nyaki nyirokcsomó duzzanat hátterében tumoros áttétet észleltek, de a folyamat kiindulásának helyét, a primer tumort nem sikerült megtalálni. PET-CT vizsgálattal sikeresen azonosítottuk az elsődleges daganatot.

Teljes cikk

4

4 eset cover kep
A kép illusztráció
Onkológiai kezelés után maradvány eltérések értékelése

Limfómás betegnél a kemoterápiás kezelést követően elvégzett CT vizsgálat maradvány eltérést talált, melynek megfelelően a PET-CT vizsgálat még aktív betegséget mutatott, ezért kiegészítő sugárkezelés történt. A kontroll PET-CT képeken ugyanitt már csak hegszövet látható, az ismételt PET-CT az alkalmazott terápia eredményességét igazolta.

Teljes cikk

betegsegek abra

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés