Scanomed - Nukleráis medicina központok

A ScanoMed Kft. mindkét központjában a megfelelő óvintézkedések betartásával a PET-CT vizsgálatok továbbra is zavartalanul folynak.

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában ismét fogadjuk betegeinket általános izotóp és hibrid képalkotó vizsgálatokra.

Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, továbbá számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére:


 • Kérjük, az előjegyzett vizsgálati időpontokra ne korábban, hanem pontosan érkezzenek, és a vizsgálat után minél hamarabb hagyják el az egészségügyi intézményt.
 • Az inaktív várókban csak azok tartózkodhatnak, akiknek az időpontja 15-20 percen belüli, továbbá a betegszállítóval érkezők.
 • Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! A vizsgálatra érkező betegek – és csak azok – mellett, akik mozgásában, vagy egyéb okból indokoltan segítségre szorulnak, a vizsgálat időtartamára és a váróban tartózkodásra 1 fő kísérő lehet jelen. A további hozzátartozókat megkérjük, hogy a Klinikák területén kívül várakozzanak.
 • A betegvárókban biztosítjuk a várótermi zsúfoltság elkerülését, kérjük, a várakozás során a betegek minél távolabb próbáljanak egymástól elhelyezkedni.
 • A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező.
 • A maszk viselése kötelező a Klinika területén (és a vizsgálatok során is), így intézetünkben is.
 • A vizsgálat előtt testhőmérséklet-mérés történik, illetve tünetek alapján tájékozódunk potenciális fertőzöttségéről. Ha kollégánk fertőzésre gyanúsnak ítéli, a vizsgálat előtt koronavírus szűrővizsgálat eredményét kérheti Öntől.
 • Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását.
 • Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége, valamint a személyes vizsgálati időpontkérés továbbra is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk az Ön által megadott címre.


Az előjegyzett vizsgálatokon kívül kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel, orvosi konzultáció igényével keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen fogalmazzák meg: info@scanomed.hu


Köszönjük megértését és együttműködését!

2020.05.07.

Egy újabb gyógyhatású gyümölcs, a sárgadinnye

 

A nyár egyik kedvenc zamatos gyümölcse a sárgadinnye. A sárgadinnye önmagában, nyersen fogyasztva a legegészségesebb, de húsok mellé, fagylalttal vagy levesnek elkészítve is fogyasztható, nagyon finom gyümölcs. Amellett pedig, hogy nagyon ízletes, a sárgadinnye számos pozitív élettani hatással is rendelkezik.

Az ázsiai eredetű gyümölcs gyógynövény is egyben. Szülőhazája India, ahol már 4000 évvel korábban is termesztették. Rokonságban áll a görögdinnyével, sőt a cukkinival és az uborkával is. A sárgadinnye a görögdinnyéhez képest talán kevésbé kedvelt, de tápanyagtartalma magasabb. Mindemellett nagyon sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, így nagyon jó hatással van az immunrendszerre.

A sárgadinnye pozitív hatásai

 • Magas vitamintartalommal rendelkezik

  Vitaminok közül a sárgadinnye nagy mennyiségben tartalmazza olyan vitaminokat, amelyekre szervezetünknek minden nap szüksége van, például A-, B1-, B2- és C-vitamint.

 • Támogatja a fogyást

  A vitaminokon túl a sárgadinnye ásványianyag-tartalma is jelentős. A benne lévő nagy mennyiségű kálium vízhajtó hatása révén segít a szervezetnek megszabadulni a káros anyagoktól. Ezáltal pedig nemcsak a fogyást támogatja, hanem a túlsúlyosság és az elhízás megelőzésében is fontos szerepet tölthet be.

 • Segíti a látást

  A sárgadinnyének rendkívül magas a béta-karotin tartalma, amelyből a szervezet A-vitamint állít elő. Az éles látás és a szemek egészségének megőrzéséhez rendkívül fontos vitamin.

 • Orvosság ízületi panaszokra

  A sárgadinnye a köszvény és a reuma egyik legjobb ellenszere. Kimagaslóan jó hatással van az immunrendszerre, tisztít, eltávolítja a fájdalommal járó lerakódásokat a test minden részéből, így a bokából és a csuklóból is.

 • Gyulladás és láz csillapító

  Gyógyhatását béta-karotin tartalmának köszönheti, ebből kifolyólag minden gyulladásos és lázas betegségre kiváló gyógyír. Láz esetén kellemesen hűsít, és javítja a közérzetet.

 • Segít az emésztési problémák leküzdésében

  A sárgadinnye rosttartalma kifejezetten magas, ezért kiváló segítség lehet az emésztés, különösen a bél egészségének megőrzésére.

  Rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert.

 • Menstruációs fájdalmak ellenszere

  Női problémák kezelésére is kiválóan alkalmas a sárgadinnye, főleg akkor, ha menstruációjuk rendszertelen vagy erős. Ezeket a női problémákat gyulladás, vagy egy betegség miatti immunrendszer gyengülés is kiválthatja. Ha ilyen okok állnak a háttérben, akkor a sárgadinnye a kiváltó okok megszüntetésében is segít.

 • Hidratálja a bőrt

  A sárgadinnye víztartalma igen magas, ezért ha rendszeresen fogyasztjuk, biztosíthatjuk a szervezetünk folyadékszükségletének jelentős részét. A belső hidratálás nagyon jót tesz sejtjeinknek és a bőrünknek is, ami így feszesebbé válik.

Ahhoz, hogy a pozitív hatások érvényesüljenek, próbáljunk ne túl puha, de ne is túl kemény illetve sérült sárgadinnyét venni. Ha a gyümölcs héján vizenyős foltok láthatóak, érdemes megszagolni a dinnye kocsánnyal szembeni részét. Ha nincs különösebb illata, a sárgadinnyét valószínűleg idő előtt szedték le, így nem lesz olyan finom. Ha megvan a megfelelő sárgadinnye, mehet is az asztalra! Készíthetünk belőle salátát vagy turmixot, de önmagában vagy más gyümölcsökkel keverve is fogyaszthatjuk.

Mint ahogy már írtuk, a sárgadinnye kiváló immunrendszert erősítő hatással is rendelkezik, segít a méregtelenítésben és véd a fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Éppen ezért nagyon hasznos és ízletes nyári csemege mindenki számára. Együnk belőle minél többet!

 

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés