Scanomed - Nukleráis medicina központok

Aktuális Hírek

Együnk színesebbet, legyünk egészségesebbek!

Egészségünk védelmében naponta ötször együnk gyümölcsöt és zöldséget – hallhatjuk sokszor. Sokan arra is külön felhívják a figyelmet, hogy a fogyasztott zöldségek és gyümölcsök lehetőleg minél többféle színűek legyenek.

Bővebben...

Magánerős CT vizsgálatok a ScanoMed budapesti központjában

A PET-CT vizsgálatok mellett mostantól lehetősége van magánerős CT vizsgálatra is a ScanoMed budapesti központjában. Az alábbiakban összefoglaljuk Önöknek, hogy mi az, amit a CT vizsgálatokról tudni érdemes.

Bővebben...

Ne üljünk tovább a problémán! Az ülőmunka veszélyeiről és a megelőzésről

A monitor előtt eltöltött hosszú órák bizony megbosszulják magukat. Az emberi gerinc ugyanis nem üldögélésre van kitalálva. Az emberek többsége ülőmunkában dolgozik, melynek bizony megvannak a hátulütői is.

Bővebben...

A tavasz legnagyobb előnyei szervezetünkre nézve

A meteorológiai tavasz március 1-én köszöntött be, s habár az idő még hűvös, de a nappalok már hosszabbak, és minden nap közelebb vagyunk a melegebb időjáráshoz. Ez a változás pedig ránk és szervezetünkre is hatással van.

Bővebben...

Figyeljünk a tünetekre, tartsunk önvizsgálatot és járjunk el szűrővizsgálatokra!

A Rákellenes Világnapot (World Cancer Day) 2000 óta minden év február 4-én tartják meg. Az idei év a cselekvés éve. Az év mottója pedig az „Ez vagyok, és ezt teszem”.

Bővebben...

D-vitamin hiány a tél végén. Így tegyünk ellene

Azt bizonyára mindannyian tudjuk, milyen fontos vitaminokat, ásványi anyagokat kell pótolnunk télen, hogy tavaszra ne merüljön ki teljesen a szervezetünk.

Bővebben...

Téli megbetegedések ellen bevált módszer, az inhalálás

Rózsa, ásványi anyagok, sós víz, eukaliptusz, ópium - az emberiség története során a különböző népcsoportok, más-más gyógynövények és főzetek hatásában hittek. Van azonban olyan, ami évezredek elteltével is megállja a helyét.

Bővebben...

A tél, hó és hideg - egészségre gyakorolt jótékony hatásáról

Sokan szeretnek a télre panaszkodni. Hideg van, fúj a szél és a fagypont alatti hőmérséklet cserepessé teszi a bőrünket és zsibbasztja az arcunkat, rétegesen kell öltözködnünk, ha ki akarunk menni.

Bővebben...

Érdekességek a Karácsonyról a Föld körül

A karácsony a világ minden táján ugyanazt jelenti: ünnepet, békét, harmóniát, szeretetet, melyet öröm és ajándékozás fűszerez meg. A hagyományokban, szokásokban és sokszor az asztalra kerülő menüben azonban sok az eltérés. Decemberi hírlevelünkben ezek közül mutatunk be néhányat országonként.

Bővebben...

A legjobb téli gyógynövények

Mivel még sokáig tart a csípős, hideg idő, érdemes a szervezetünket alaposan felvértezni a betegségek ellen. Ha pontosan ismerjük a gyógynövények hatásait, nem kell azonnal a gyógyszerekre, antibiotikumokra gondolnunk, választhatunk gyengébb gyógymódot is.

Bővebben...

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés