Scanomed - Nukleráis medicina központok

Aktuális Hírek

A nyers zöldségek gyakran puffasztanak. Milyen zöldségeket együnk, hogy ezt elkerüljük?

Minél több zöldséget kell enni mindennapi étkezésünk során – ezt nagyon jól tudjuk. Sok fogyókúra alapja a rendszeres zöldség fogyasztása. Gyakran tapasztalhatjuk azonban, hogy ha sok nyers zöldséget fogyasztunk, akkor felpuffadunk.

Bővebben...

A dobozos üdítők veszélyei az egészségünkre nézve

 A cukros üdítőktől már a gyerekkor óta óva intenek mindenkit. Az egyik legtöbbet hangoztatott érv ellenük, hogy egyrészt jelentősen ronthatják a fogazat állapotát, másrészt elhízáshoz vezethetnek.

Bővebben...

Egészségünk örzője, a feketekömény

Kevesen tudják, hogy a feketekömény magja rendkívül egészséges, zsírsavakban gazdag olaj sajtolható belőle, amely nagyban hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez.

Bővebben...

Amit a gyógyvizekről és termálvízről érdemes tudni

Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságai kifejezetten előnyösek. Vizeink gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem Európa szerte is.

Bővebben...

Hogyan aludjunk jól a nyári kánikulában is?

Nyáron minden megváltozik. A nagy melegben sokak esetében romlik az alvás minősége, kánikulában sokan úgy érezhetik, hogy teljesen kimerültek, csak forgolódni tudnak éjszaka.

Bővebben...

Egy újabb gyógyhatású gyümölcs, a sárgadinnye

A nyár egyik kedvenc zamatos gyümölcse a sárgadinnye. A sárgadinnye önmagában, nyersen fogyasztva a legegészségesebb, de húsok mellé, fagylalttal vagy levesnek elkészítve is fogyasztható, nagyon finom gyümölcs.

Bővebben...

Nyári bőrvédelem. Hogyan készüljünk a nyári igénybevételre?

Nyáron többet tartózkodunk a szabadban, kisebb bőrfelületet véd a ruha, fokozott folyadékvesztéssel és izzadással számolhatunk. Sokan kedvelik a napozást, ám a napsugárzásnak lehetnek kellemetlen mellékhatásai is.

Bővebben...

Nem csak ízletes és finom gyümölcs az eper, de nagyon egészséges!

Nem hiába várjuk annyira a tavasz és a nyár egyik kedvenc gyümölcsét, hiszen az eper amellett, hogy nagyon ízletes, nagyon egészséges is, ráadásul minden része hasznosítható.

Bővebben...

Közeledik a napos időjárás. Óvjuk szemünket megfelelő napszemüveggel!

Kevesen tudják, hogy a magas UV sugárzás nem csak bőrirritációt, de komoly szemkárosodást is okozhat, amelyhez akár a rosszul megválasztott napszemüvegek is hozzájárulhatnak.

Bővebben...

A legegészségesebb zöld leveles zöldségek. Ezeket fogyasszuk rendszeresen!

A zöld leveles zöldségek a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, így számos jótékony hatást fejtenek ki egészségünkre.

Bővebben...

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés