Scanomed - Nukleráis medicina központok

A ScanoMed Kft. mindkét központjában a megfelelő óvintézkedések betartásával a PET-CT vizsgálatok továbbra is zavartalanul folynak.

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában ismét fogadjuk betegeinket általános izotóp és hibrid képalkotó vizsgálatokra.

Az ellátás biztonsága, és a járványveszély csökkentése érdekében szigorú vizsgálati protokollt, továbbá számos megelőző intézkedést vezettünk be pácienseink és dolgozóink egészségének védelmére:


  • Kérjük, az előjegyzett vizsgálati időpontokra ne korábban, hanem pontosan érkezzenek, és a vizsgálat után minél hamarabb hagyják el az egészségügyi intézményt.
  • Az inaktív várókban csak azok tartózkodhatnak, akiknek az időpontja 15-20 percen belüli, továbbá a betegszállítóval érkezők.
  • Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! A vizsgálatra érkező betegek – és csak azok – mellett, akik mozgásában, vagy egyéb okból indokoltan segítségre szorulnak, a vizsgálat időtartamára és a váróban tartózkodásra 1 fő kísérő lehet jelen. A további hozzátartozókat megkérjük, hogy a Klinikák területén kívül várakozzanak.
  • A betegvárókban biztosítjuk a várótermi zsúfoltság elkerülését, kérjük, a várakozás során a betegek minél távolabb próbáljanak egymástól elhelyezkedni.
  • A bejáratnál kézfertőtlenítőt helyeztünk el, amelynek használata – mindannyiunk érdekében – minden látogatónknak kötelező.
  • A maszk viselése kötelező a Klinika területén (és a vizsgálatok során is), így intézetünkben is.
  • A vizsgálat előtt testhőmérséklet-mérés történik, illetve tünetek alapján tájékozódunk potenciális fertőzöttségéről. Ha kollégánk fertőzésre gyanúsnak ítéli, a vizsgálat előtt koronavírus szűrővizsgálat eredményét kérheti Öntől.
  • Ha koronavírus-fertőzésre utaló tüneteket (például láz, köhögés, légszomj stb.) tapasztalt magán vagy az Önnel egy háztartásban élő hozzátartozóján, illetve az elmúlt 14 napban külföldön járt vagy más okból felmerül a fertőzés gyanúja, kérjük, a lehető leghamarabb mondja le időpontfoglalását.
  • Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége, valamint a személyes vizsgálati időpontkérés továbbra is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk az Ön által megadott címre.


Az előjegyzett vizsgálatokon kívül kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel, orvosi konzultáció igényével keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen fogalmazzák meg: info@scanomed.hu


Köszönjük megértését és együttműködését!

2020.05.07.

Aktuális Hírek

Mik a frontérzékenység tünetei és mire figyeljünk, ha küzdenünk kell ellene?

A változékony időjárásra érzékeny emberek szervezete sokszor rosszul reagál a fronthatásokra, a hirtelen légköri változások pedig sajnos gyakori jelenségek Magyarországon. 

Bővebben...

Csodálatos gyógynövények, melyek segítenek fejfájás ellen

A fejfájás makacs dolog, ha pedig rendszeresen jelentkezik, nem mindig szeretnénk a tabletták után nyúlni azonnal. Szerencsére a gyógynövények jótékony hatásaira itt is számíthatunk.

Bővebben...

A reflux tünetei, megelőzése és kezelése

A reflux-betegség, más néven GERD, az egyik leggyakoribb emésztési probléma. A betegség a tápcsatorna felső szakaszának összetett működési zavara, mely során a gyomorsavakkal és emésztőnedvekkel elkeveredett gyomor- és nyombél-tartalom...

Bővebben...

A köhögés lehetséges okai, jellege és csillapítása

Napjainkban a koronavírus kapcsán gyakran esik szó a köhögésről. Pedig a köhögés az egyik legelterjedtebb tünet, melynek hátterében legtöbbször valami ártalmatlan dolog áll, mint például egy megfázás.

Bővebben...

Mit kell tudni a nátriumról és mik a hiányának a tünetei?

A nátrium bizonyára sokak számára ismert ásványi anyag. A nátrium a klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Szükséges a szénhidrát- és a fehérje anyagcseréhez és az izomműködéshez.

Bővebben...

Egy kevésbé ismert vitamin, a K-vitamin. Mire jó és mikor van szükség a szedésére?

A K-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, vagyis a szervezet képes tárolni. A K-vitamin a véralvadás egyik fontos szabályozó tényezője, mely jótékony hatásai közé tartozik az is, hogy elősegíti a máj méregtelenítő funkcióját és a csontok felépítéséhez is szükséges.

Bővebben...

A nyár egyik csodaszere, a sárgadinnye

Bizonyára kevesen tudják, de a közkedvelt sárgadinnye gyümölcs és gyógynövény is egyben. Szülőhazája India, ahol már 4000 évvel korábban is termesztették.

Bővebben...

A görögdinnye és görögdinnyemag varázslatos hatásai

A nyári hőségben sokak nagy kedvence a lédús görögdinnye, amely nemcsak finom, de nagyon egészséges is.

Néhány érdekesség a görögdinnyéről

Bővebben...

Június a piros gyümölcsök hónapja

Ha június, akkor bogyós gyümölcsök! A bogyós gyümölcsök isteni ízük mellett szuper antioxidáns-források, amik nem csak az egészség, de szépség megőrzésében is kiemelt fontossággal bírnak.

Bővebben...

Ismert és kevésbé ismert egészség tippek nyárra

A nagyobb nyári melegben kevesebbet sportolunk, lassabban emésztünk és egy-egy nyaralás alkalmával hajlamosak vagyunk teljesen figyelmen kívül hagyni az egészséges táplálkozást is.

Bővebben...

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés