Scanomed - Nukleráis medicina központok

Tájékoztató

Tájékoztató

A ScanoMed Kft. Debreceni Központjában a járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól

határozatlan ideig a PET/CT vizsgálatok kivételével a betegvizsgálatok szünetelnek.

A már előjegyzett vizsgálatokat, ha a népegészségügyi helyzet engedi, előzetes időpont egyeztetést követően elvégezzük. Kérjük, várja meg kollegánk jelentkezését!

Az elkészült leletek személyes átvételi lehetősége is szünetel. A leleteket minden esetben postázzuk.

 
A további intézkedésig a PET/CT vizsgálatokat továbbra is elvégezzük mindkét központunkban.

 
Kérjük, dolgozóink és a többi páciens megóvása érdekében kísérő nélkül érkezzen! Természetesen, ha szükséges a kísérő jelenléte, akkor indokolt esetben max. 1 fő kísérő jelen lehet.

A PET/CT vizsgálatok elvégzésén kívül minden más esetben kérjük a személyes megjelenés mellőzését! Intézetünkben telefon ügyelet működik, minden a vizsgálatokat érintő kérdéssel keressék kollegáinkat. A telefonvonalak leterheltsége miatt, azonban kérjük, kérdéseiket lehetőleg az alábbi e-mailen tegyék fel: info@scanomed.hu

 
Köszönjük megértését és együttműködését!

 
2020.03.17.

Aktuális Hírek

Óvintézkedések listája, amely valóban a megelőzést szolgálja a koronavírussal szemben

A legfontosabb most elsődlegesen a koronavírus megelőzése, vagyis, hogy mindent megtegyünk azért, hogy véletlenül se fertőződjünk meg. Lássuk mit kell ezzel kapcsolatban tudnunk.

Bővebben...

Arcmaszk és a koronavírus? Mikor kell használnunk és milyet érdemes?

Megvédhet-e az orvosi arcmaszk az új koronavírustól? Teszik fel sokan manapság a kérdést. Ha ez nem nyújt védelmet, akkor van-e olyan speciális maszk, ami segíthet csökkenteni a megfertőződés veszélyét?

Bővebben...

Hideg lábak és keringési problémák - lehetséges okok és a probléma kezelése

A téli időszakot sokan kedvelik, azonban számos kellemetlenséget is tartogathat ez az évszak. Vannak ugyanis olyanok, akik szokatlanul fázósak, esetleg olyankor is hidegek a végtagjaik, mikor a külső hőmérséklet ezt nem indokolja. 

Bővebben...

Előzzük meg az epekövet! Így védjük epénk egészségét

Az epe a máj által termelt folyadék, mely a körte alakú, néhány centiméteres epehólyagban tárolódik. Az epe rendkívül sok összetevőből épül fel, azonban legnagyobb százalékban vizet, koleszterint és az epe sárgás színét adó bilirubint és biliverdint tartalmaz.

Bővebben...

Infralámpa és inhalálás. Mik lehetnek az áldásos hatásaik?

Régóta ismert és nagyon hatékony gyógymód megfázás esetén a helyi meleg alkalmazása. Ilyen kezelés lehet például a gőzölés, más néven inhalálás és az annál egyszerűbben kivitelezhető "lámpázás", vagyis az infralámpa használata.

Bővebben...

A lisztérzékenység tünetei és kezelése

A lisztérzékenység (más néven cöliákia, glutén-szenzitív enteropátia) egy, elsősorban a vékonybelet érintő autoimmun betegség, amely nem gyógyítható, de diétával jól kezelhető. A lisztérzékenység név némiképp félrevezető, mert az érzékenységet okozó anyag, a glutén nem kizárólag a búzalisztben fordul elő.

Bővebben...

A leggyakoribb télen elkövetett egészség-hibák

Már javában tart a tél, így sokkal jobban kell figyelnünk az egészségünkre is. Nagyon lehűlt a levegő, és akár a tömegközlekedési eszközökön is elkaphatunk egy-két betegséget.

Bővebben...

Hogyan készüljünk a síelésre és előzzük meg a baleseteket

A síelés Magyarországon is egyre jobban elterjedt sportág. Egyes kutatások szerint Magyarország lakosságának 5%-a rendszeresen síel, és ez a sport a labdarúgást követően a második számú tömegsport hazánkban.

Bővebben...

Hogyan védjük szervezetünket a nagyvárosi szmog ellen?

Ijesztő mértékűvé vált az utóbbi években a Földön a légszennyezettség. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a Föld népességének 90 százaléka él olyan helyen, ahol a légszennyezettség mértéke meghaladja a biztonságos határértéket.

Bővebben...

Immunrendszer gyengítő ételek és szokások. Miket kerüljünk az influenza szezonban?

A hideg időszakban a szervezetünk fokozott terhelésnek van kitéve, hiszen ilyenkor nagyon sok vírusfertőzés kering a levegőben. A mindennapok rohanó világában pedig gyakran nem könnyű odafigyelni arra, hogy mit fogyasztunk, és hogy az mennyire egészséges.

Bővebben...

 
diagnosztikaBetegségekvizsgálatkérés